En Çok Kullanılan Trader Grafik Teknikleri ve Analizleri..

Birçok yeni yatırımcı veya trader teknik analiz denildiğinde normal borsada kullanılan teknikleri kullanmaktadırlar. Oysaki Bitcoin ve altcoin borsalarındaki hareketliliğe normal hisse senedi, forex veya Viop borsalarındaki hareketlilik benzer özellikler göstermez. Her ne kadar ikisi de borsa olmuş olsada özünde temel farklılıklar bulunmaktadır.

 

Borsa İstanbul’u ele alalım. Borsa İstanbul da işlem süresi ne kadardır? Sabah 09:55 sularında başlar ve akşam 18: 05 gibi işleme kapanır. Bu zaman diliminde de öğlen arası da verilir. Yani bir gün içerisinde toplam 8 saat işlem saati uygulanmaktadır. Bir hafta da ise resmî tatiller hariç normal bir hafta da 5 gün işlem görmektedir. Bu durumda 8 x 5 = 40 saat yapar. Peki Bitcoin veya altcoinler bir haftada kaç saat borsa da işlem görmektedir?

 

Bitcoin İşlem Saati Ne Kadar?

 

Bitcoin hepimizin bildiği üzere resmî tatil olsun veya olmasın hafta sonu olsun veya olmasın 7/24 işlem gören bir para birimidir. Bu durumda haftanın 7 günü ve 24 saat işlem görmektedir. Hesap edecek olursak: 7 x 24 = 168 saat yapar. Yani Borsa İstanbul’un tam 4,2 katı fazla süre demektir. Bu durumda normal borsalarda kullanılan grafik teknikleri ve analizleri kriptopara borsalarında kullanılmaya kalkılırsa yavaş kalacaktır. Çünkü kripto para borsaları çok daha hızlı ve durmuyor. Bu şu demektir; kripto para borsalarında var olan enstrümanlar bir hafta içerisinden çok daha fazla fiyat hareketi yapar. Yani 4 kattan fazla fiyatlanır. Bu durumda kriptopara borsalarında grafik teknikleri ve analizleri kullanacaksak o halde buna dikkat etmemiz gerekiyor. Peki kriptopara borsalarında kullanılabilecek indikatörler ve analiz yöntemleri nelerdir?

 

Kriptorpara Borsalarında Kullanılan Analizler ve Teknikler

 

Öncelikle mum grafikler her daim kurtarıcı ve hıza da inanılmaz derecede uyum sağlar. Eğer mum grafiklerini okumayı biliyorsanız başka bir indikatöre ihtiyacınız yoktur. Bu yüzden ilk etapta kriptopara borsalarında gerçekten kazanç elde etmek istiyorsanız mum grafikleri okumayı öğrenmeye başlamak size yarar sağlayacaktır.

 

Mum grafikleri haricinde hacimleri gösteren indikatörler işinize fazlasıyla yarayacaktır. Nitekim kriptopara borsalarına işlem hacimleri asıl fiyatlanmayı sağlayan şeydir. İşlem hacmi ile fiyat arasında doğru bir orantı vardır. İşlem hacmi düşerse fiyat düşer işlem hacmi artarsa fiyat artar.

 

Kriptopara Borsalarında Kullanılan İndikatörler

 

Çok sayıda kullanılabilecek indikatör vardır. Ancak birçoğu kriptopara borsalarında maalesef ki istenilen verimi elde edemiyor. Üzülmeyin bitcoingundem.com sizin için araştırıp buldu. Bu indikatörler kriptopara borsalarına birebir uyum sağlayan ve hıza ayak uyduran indikatörlerdir.

 

Ichimoku Bulutu, CCI indikatörü, RSi indikatörü, Stochastic, MACDDEMA ve MACDAS indikatörleri tam anlamıyla kriptopara borsalarının aranan analiz araçlardır. Ancak kullanılması bilindiğinde yarar sağlayacaktır. bitcoingundem.com takipçileri bunların kullanımlarının nasıl yapıldığını en doğru şekilde öğreneceklerdir. Sizler bizi takip ettikçe başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel konular ile kriptopara borsalarında kazançlar elde edebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

 

Yorumlar (0)
Yorum Yaz