Nimiq Coin (NIM) Nedir? Her Açıdan Kapsamlı İnceleme..

Coinmarketcap 500. Sırada Yer Alıyor.

Nimiq Coin (NIM) Nedir?

Nimiq, dünya çapında web için açık kaynaklı merkezi olmayan bir eşler arası ödeme protokolüdür. Nimiq, tarayıcı tabanlı erişim sunarak, bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımının sürtünmesi ile ertelenebilecek yeni kullanıcı toplulukları için giriş engellerini azaltmayı ve dolayısıyla blockchain benimsenmesini artırmayı hedefliyor .

Bu kılavuzda şunları ele alacağız:

  • Nimiq Nedir?
  • Nimiq Nasıl Çalışır?
  • Nimiq Madencilik Nasıl Yapılıyor.
  • Madeni Para Arzı
  • Yol Haritası ve Ekibi
  • Ticaret Geçmişi
  • Rekabet Durumu
  • NIM Satış Noktaları
  • NIM Nerede Saklanır?
  • Sonuç

Nimiq Nedir?

Nimiq’in tek bir vizyonu vardır. Blok zincir benimsenmesini ana akım haline getirmek. Bunu, yeni piyasa girişleri için mevcut platformlardan çok daha kolay bir ödeme protokolü geliştirerek gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Nimiq, Javascript ES6’da yazılmıştır, bu yüzden bir düğüme senkronizasyona gerek kalmadan tamamen bir web tarayıcısında çalışır. Kullanıcılar NIM belirteçlerini yalnızca tarayıcılarını veya mobil cihazlarını kullanarak saklayabilir ve değiştirebilir. Tüm platform kullanım kolaylığı için tasarlanmıştır. Öyle ki, toplam bir kripto çaylak bile cüzdan, P2P ağı veya kriptografi gibi terimleri duymadan kalkabilir ve çalışabilir.

Kullanıcılar ayrıca yalnızca web tarayıcılarını kullanarak NIM belirteçlerini kolayca kullanabilirler (daha fazlası aşağıda). Tüm kurulum, herhangi bir özel yazılımı uygulamaktan kaçınmak için tasarlanmıştır, yani hafiftir ve herhangi bir makinede, hatta bir mobil cihazda çalışabilir.

Nimiq aynı zamanda açık kaynaklı bir projedir. Yine, Javascript kullanmanın basitliği nedeniyle, yeni başlayan geliştiriciler bile dahil olabilir.

Nimiq Nasıl Çalışır?

İnanılmaz derecede basit – her şey tarayıcı aracılığıyla yapılır. Sadece Nimiq ana sayfasına gidersiniz ve birkaç dakika içinde ilk NIM ödemelerinizi göndermenizi veya almanızı sağlayacak bir hesap oluşturabilirsiniz. Alternatif olarak, tarayıcı madenciliğini aşağıda ayrıntılı olarak başlatabilirsiniz.

Nimiq Maden Nasıl..

Nimiq, yalnızca bir CPU kullanarak madencilik yapabileceğiniz birkaç projeden biridir. Projenin kullanımı en basit olan misyonuna uygun olarak, noob madencileri tarayıcı tabanlı madenciliği kullanmaya bile başlayabilirler. Bu, projenin ana sayfasından bir seçenek olarak erişilebilir.

Daha deneyimli madenciler node.js istemcisini indirebilir ve bir omurga tarayıcısı olabilir. Omurga madencileri, tarayıcı madencilerinden daha yüksek bir karma oranı sunduğundan, bir omurga tarayıcısı için ödüller daha büyüktür. Bununla birlikte, proje kitlelerin erişimini sürdürme vizyonunun bir parçası olarak tarayıcı tabanlı madenciliği sürdürmektedir.

NIM madenciliği için blok ödülünü aşağıdaki formüle göre hesaplayabilirsiniz:

blockReward = (totalSupply – dolaşan Tedarik) >>> k

burada k = 22.

Bu, daha sonra blok ödülünün 0,4 NIM’de sabitleneceği 48,692,960 blok numarasına kadar yerinde kalacaktır. Bu blok ödül hesaplaması için, projenin Github’ında daha ayrıntılı olarak açıklanan geniş bir gerekçe vardır . Çevrimiçi belgelerden tamamen açık değildir, ancak yukarıdaki formülün tarayıcı madencileri yerine omurga madencileri için blok ödülü olduğunu varsayacağız.

Ya NIM solo yapabilir ya da maden havuzlarından birine katılabilirsiniz. Bir akım liste aktif maden havuzlarının proje sitesinde mevcuttur.

Madeni Para Arzı..

Toplam 21 milyar NIM arzı vardır, bunların yüzde 12’si veya 2,5 milyarı genesis bloğunda serbest bırakılmıştır. Kalan kısım, yukarıda gösterilen formüle göre küçültülebilir.

Yol Haritası ve Ekibi..

NIM belirteci, bir ERC-20 belirteci olan NET belirteci olarak hayata başladı. Nimiq, Haziran ve Temmuz 2017’de başarıyla 10 milyon dolar   toplayan bir ICO’yu başlatmak için NET’i başlattı. Nimiq ana ağı, Nisan 2018’de yayınlandı ve bu süre zarfında NET token sahipleri NIM tokenleri için takas edebildi.

Ana ağ lansmanından bu yana ekip, pazarlama ve topluluk oluşturma ile birlikte, arka ve ön uç iyileştirmeleri de dahil olmak üzere sistem geliştirme çalışmalarına odaklanıyor. Ekip, Aralık ayında NET akıllı sözleşmesini resmen devre dışı bıraktı ve mevcut NIM tokenlerinin yüzde 80’inden fazlası o sırada etkinleştirildi.

Nimiq, Robin Linus ve Philipp von Styp-Rekowsky tarafından yaratıldı. Şu anda web sitesinde listelenen ve çeşitli roller oynayan 18 takım üyesi daha var. Ocak 2019’da olduğu gibi, Linus altı aylık bir devamsızlıktan döndüğünde ve proje ile Reddit’te halka açık olarak çeşitli şikayetler gönderdiğinde büyük bir iç çatışma ortaya çıktı .

Buna karşılık, Nimiq ekibi (muhtemelen Styp-Rekoswky liderliğindeki) Orta yazıya geri döndü, Linus tarafından ortaya atılan noktalara cevap verdi ve projeden ayrıldığını duyurdu. Nimiq’in fiyatı hemen düşerken, uzun vadeli etki görülmeye devam ediyor. Kalkış dramatik görünüyor. Bununla birlikte, Linus’un son altı aydır zaten olmadığı göz önüne alındığında, belki NIM hızlı bir iyileşme sağlayacaktır.

2019 yol haritası ayrıntıları majör ve minör gelişmeleri planlanmış. En önemlisi, Nimiq bir değişim işlevselliği başlatmayı ve bir JS’den platformda Rust dil tabanlı bir uygulamaya geçmeyi planlıyor. Proje, web mağazaları için bir ödeme eklentisi de başlatacak.

Ticaret Geçmişi..

NIM jetonu, sadece ana ağ 2018’de yayınlandığında piyasaya sürülmesinden dolayı nispeten yenidir. Fiyatta birkaç ani artış oldu: biri Eylül başında ve ikisi Ekim sonunda ve sonunda Kasım.

Eylül ve Ekim ani artışları, NET akıllı sözleşmesinin devre dışı bırakılmasından önce topluluğa NIM belirteçlerini etkinleştirmekle ilgili blog yayın hatırlatıcılarıyla çakışıyor gibi görünüyor. Nihai artış, Kasım ayında, NET akıllı sözleşmesinin devre dışı bırakılmasından hemen önce gerçekleşti. Bu fiyat artışlarını açıklayacak başka bir şey yok.

Ocak 2019 itibariyle, yukarıda belirtilen iç anlaşmazlık nedeniyle fiyat dramatik bir düşüş gösterdi.

19.02.2020 tarihi baz alarak bakacak olursak koin market piyasasında şuan 88. Sırada yer alıyor.

 

19.02.2020 tarihi itibariyle Nimiq Coin (NIM) birim fiyatı ₺0,006220 TRY, 0,00000010 BTC olarak bulunmaktadır.

 

Rekabet Durumu..

Nimiq, kripto pazarlarında oldukça spesifik bir niş işgal ediyor. Kullanımı kolay, anında bir kripto para birimi olması açısından Dash ile karşılaştırılabilir . Ancak, Dash bir Bitcoin çatalı olarak başladı, bu yüzden NIM’in sadeliğine sahip olamaz.

Ark veya Lisk gibi Javascript tabanlı başka projeler de var , ancak sadece ödemelerden daha geniş kullanım durumlarını yerine getirmek istiyorlar. Nimiq, saf, tarayıcı tabanlı bir ödeme çözümü için Javascript tabanlı basitlik üzerinde çalışan tek niş gibi görünüyor.

NIM Satış Noktaları

TradeSatoshi ve HitBTC şu anda NIM tokenlerini satın almak için en büyük iki borsa. Nimiq ana ağı başlattığından, artık bir ERC-20 jetonu değil. Bu, her borsa NIM ticaret çiftleri için yapılandırmaya ihtiyaç duyduğu anlamına gelir, bu nedenle şu anda jetonu yalnızca birkaç borsa desteklemektedir.

Ancak, yazım sırasında, NIM için Changelly entegrasyonu yeni başladı ve fiat değişimlerine izin verdi. Bu nedenle, Changelly yakında belirteçleri satın almak için daha popüler borsalardan biri olarak devralabilir.

NIM Nerede Saklanır?

Soğuk hava depoları için, her zaman güvenilir Ledger Nano S cüzdanı NIM entegrasyonu sunar. Eğer bir hesabınız yoksa, Nimiq platformu, NIM tokenlerini gönderebileceğiniz ve alabileceğiniz Nimiq Safe adlı tescilli bir sıcak depolama cüzdanı sunar.

Sonuç

Hala göreceli olarak belirsiz bir altcoin olmasına rağmen, Nimiq potansiyel gösterir. Tüm insanlar için her şey olmaya çalışmıyor. Net ve basit olma vizyonu vardır… iyi, net ve kullanımı basit. Kripto para, özellikle dünyadaki daha teknik fobik insanlar için evlat edinme konusunda hala engeller taşıyor ve Nimiq bu engelleri aşmayı hedefliyor. Bu bağlamda, bu Bitcoin veya daha olmayan kripto halk için daha cazip olabilir ETH .

Bununla birlikte, bir kişinin çamaşırlarını halka açık bir şekilde yıkamak, herhangi bir organizasyondaki herhangi bir takım için asla iyi bir hareket değildir. Hayatta kalmak için sadık bir topluluğa bağımlı olan merkezi olmayan bir kripto organizasyonu olsun.

Nimiq’teki ekip, kurucu ortağının Reddit isyanıyla başa çıkmak için hızlı bir şekilde hareket etti. Ancak, artık toplumun proje vizyonunda umudunu kaybetmemesini sağlamak için yapacakları işleri var. Bunu başarabilir ve önümüzdeki birkaç hafta ve aylarda fiyatı geri alabilirlerse, Nimiq’in parlak bir geleceğe yönelik bir şansı var.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

nimnim coinNimiqNimiq coin
Yorumlar (0)
Yorum Yaz