Nxt Coin (NXT) Nedir? Her Açıdan Kapsamlı İnceleme..

Coinmarketcap 194. Sırada Yer Alıyor..

Nxt Nedir?

Nxt, hepsi Nxt para birimini gerektiren merkezi olmayan özelliklerin tüm bir ekosistemini oluşturmak için blok zincirini kullanır. Nxt geliştiricileri, orijinal Bitcoin kaynak kodunu değiştirmek yerine, sıfırdan kendi Java kodlarını yazdı. Nxt halka açık bir blockchain olsa da, yazılımına dayanan özel blockchain lisansları da satın alınabilir. Geliştiriciler Nxt’yi Blockchain 2.0 olarak adlandırıyor ve basit bir işlem defteri tutmanın ötesinde çok sayıda uygulama sunuyor.

Bu kılavuzda şunları tartışacağız:

  • Merkezi Olmayan Özellikler
  • Nxt’nin Tarihçesi
  • Takım ve İlerleme
  • Madeni Para Arzı ve Sürdürülebilirlik
  • Rekabet Durumu
  • Piyasa Geçmişi
  • Nxt Satış Noktaları
  • Nxt Nerede Saklanır?
  • Sonuç

Varlıklar ve Varlık Alışverişi..

Bir varlığın bu platformda herhangi bir şeyi (tahvil, rezervasyon, sinema bileti, ticari marka vb.) Temsil etmesi ve eşler arası alışverişi ile işlem yapması mümkündür.

Parasal Sistem..

Parasal Sistem, kendi kripto para biriminizi oluşturmanıza ve hemen platformda veya Nxt Parasal Sistemi destekleyen herhangi bir borsada işlem yapmaya başlamanıza olanak tanır .

Pazaryeri..

Aracıları kullanmadan dijital ürünleri piyasada güvenle satabilirsiniz. Bir satın alma işlemi yapıldıktan sonra, dijital ürünü indirmek için bir bağlantı alırsınız. Platformun merkezi olmayan niteliği, ürünün kaldırılmasını engelleyeceğinden, insanlar pazarda yasadışı malzeme satsaydı proje için ne gibi sonuçların olacağı belli değil.

Mesajlaşma..

Tüm işlemler bir mesaj içerebilir ve platform mesajı varsayılan olarak şifreler.

Oylama..

Nxt oylama özelliğini vurgular. Bu sayede, bir işlem yapmak için birden fazla tarafın onayını gerektiren bir hesabınız olabilir. Bu, kooperatifler veya yardım kuruluşları gibi kuruluşlarda faydalı olabilir.

Madeni Para Karıştırma..

Coin Shuffling, jetonlarınızın nereden geldiğini anonimleştirmek içindir. Ancak, Nxt blok zinciri sistemi günlük karıştırma için tasarlanmamıştır. Geleneksel olarak “her işlem görülebilir ve izlenebilir .” Ancak, Para Karıştırma özelliği sayesinde yeni bir hesap oluşturmanız ve ardından yeni hesaba girmeden önce paranızın birden çok kullanıcı hesabı aracılığıyla rastgele dağıtılması gerekir.

Veri Bulutu..

Verilerinizi Google Drive veya Dropbox’ta tutmak yerine, Nxt Veri Bulutu üzerinde merkezi olmayan depolama alanını kullanabilirsiniz . Geliştiriciler, kullanıcıların bulutlarına sertifikalar, sözleşmeler, vasiyetnameler ve lisanslar gibi güvenli bir şekilde yüklemek isteyecekleri çok sayıda belge olduğuna inanıyorlar.

Bu merkezi olmayan özellikler, çoğu en az 1 Nxt’ye mal olan bir fiyatla birlikte gelir. Her işleme ilişkin ücretler kontrol edebilirsiniz burada . Bu işlemlerden 255 tanesi bir bloğa sığar ve her dakika yeni bir blok oluşturulur.

Nxt’nin Tarihçesi..

Nxt ilk olarak Kasım 2013’te anonim bir yazılım geliştiricisi BCNext tarafından piyasaya sürüldü. Fikir ilk olarak bitcointalk.org’da önerildi ve fonlamada yaklaşık 21 bitcoin yükseltildi. Bir bitcoin o zaman yaklaşık 250 dolar değerinde idi. Geliştirici daha sonra katkıda bulundukları bitcoin miktarı ile orantılı olarak 73 kişiye 1 milyar jetonun tamamını çıkardı.

Paralar daha sonra insanlara “platformun devam eden gelişimi için hediyeler, esnaflar ve ödüller” aracılığıyla dağıtıldı.  Sonunda, BCNext projeden uzaklaştı ve daha fazla yön koordine etmek için Nxt Vakfı kuruldu. Ancak, kaynak yetersizliği ve merkezileşmeye karşı itiraz nedeniyle, Vakıf projeyi etkili bir şekilde yönlendiremedi. Jelurida BV şimdi platformu geliştiriyor.

Takım ve İlerleme..

Jelurida BV orijinal olarak anonim olarak geliştirilen Nxt’yi devraldı ve şimdi IP haklarına sahip.  Jelurida’nın kurucu ortağı ve hukuk uzmanı Kristina Kalcheva , “farklı açık kaynaklı lisanslama modellerinin ve bunların uygulamada uygulanabilirliğinin nasıl keşfedileceğine” odaklanıyor.

Jelurida’nın kıdemli geliştiricisi Lior Yaffe’dir . Nxt ve Jelurida yıllar boyunca projeye birçok katkıda bulundu.

Platformun hala aktif gelişimi olsa da, ana şirket Jelurida, Ardor olarak bilinen ve özellikle ölçeklenebilirlikle başa çıkmak için tasarlanmış bir Nxt 2.0 başlattı .

Ardor başlangıçta ‘çocuk zincirleri’ fikriyle birlikte Nxt ile aynı blockchain teknolojisini kullandı. Ancak, şimdi Ardor kendi blok zincirine dayanıyor ve artık bir Nxt varlığı değil.

Ardor’un gelişimine rağmen Jelurida, Nxt’nin geliştirilmesine bağlı kaldığını belirtti. Bununla birlikte, 2018 boyunca proje ile ilgili çok az güncelleme yapıldı.

Bir Orada adanmış web sitesi Eğer Jelurida projelerinin tümü üzerinde tüm güncellemeleri takip edebilirsiniz.

Madeni Para Arzı ve Sürdürülebilirlik..

Geliştiriciler 2013 yılında bir milyar madeni para dağıttı ve Nxt iş kanıtı yerine proof of stake kanıtı kullandığından yeni madeni paralar asla yaratılmayacak veya çıkarılmayacak. Nxt, tamamen proof of stake kanıtına dayanan ilk madeni paralardan biriydi. proof of stake kanıtı çeşitli dezavantajları olmasına rağmen çeşitli avantajlar sunar .

Geliştirme devam ederken ve token sahipleri Ardor ICO’dan ücretsiz Ignis paraları aldılar, ancak projenin ölçeklenebilirlik sorunlarıyla karşılaşabileceğini belirtmek gerekir. Bir sorun, platformda kendi jetonlarınızı veya para biriminizi uygulasanız bile, işlem ücretinin yine de Nxt jetonları gerektirmesidir.

Rekabet Durumu..

NEM  olarak bilinen Yeni Ekonomi Hareketi, Nxt’den ilham aldı ve uygulamalarında birçok benzerlik içeriyor. Bununla birlikte, Nxt paralarının ilk merkezi dağılımı nedeniyle, NEM sert bir çatal yapmamayı seçti ve yeni bir kod tabanı ile başladı. Açıkçası, bu makale zamanında NEM, toplam piyasa değerinde 16. sırada olduğu için merkezi olmayan platformlar fikrine talep var.

Piyasa Geçmişi..

Tüm madeni paralarda olduğu gibi, büyük artışlar ve düşüşler olmuştur. Ocak 2018’de tüm madeni paralar yükselse de, Nxt durumunda, Ardor ve 15 milyon doların üzerinde yükselen IGNIS ICO’nun serbest bırakılması nedeniyle o dönemde bir zirve yaşayabilirdi.

20.02.2020 tarihi baz alarak bakacak olursak koin market piyasasında şuan 194. Sırada yer alıyor.

 

20.02.2020 tarihi itibariyle NXT Coin (NXT) birim fiyatı ₺0,093630 TR, 0,00000160 BTC olarak bulunmaktadır.

Nxt Satış Noktaları..

Bittrex  ve Poloniex gibi popüler borsalarda işlem yapmak için Bitcoin’i kullanabilirsiniz . HitBTC borsasında Nxt için Ethereum ticareti de yapabilirsiniz .

Nxt Nerede Saklanır?

Nxt İstemcisi tüm madeni paralarınızı ve işlemlerinizi saklar. Buradan indirebilirsiniz . Şu anda Linux, Windows, Mac ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Blok zincirinde depoladığınız bilgilere erişmenin anahtarı olan bir hesap ve parola yapmanız gerekir. Burada oturum açma ve istemciyi ayarlama konusunda ayrıntılı bir kılavuz var .

Sonuç

Bu proje, blockchain’in tüm potansiyelini araştıran yenilikçi ve iddialı bir proje olma konusunda çok fazla söz verdi.  Gelecekteki ICO’lar ve mevcut merkezi olmayan uygulamalarla, NXT hala daha başarılı blok zinciri projelerinden biri olduğunu kanıtlayabilir. Bununla birlikte, Jelurida’daki ekip, 2018 boyunca Ardor’u geliştirmek için daha proaktif bir yaklaşım sergiliyor gibi görünüyor. Bunun gelecekte değişip değişmeyeceği görülüyor.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

nxtnxt coin
Yorumlar (0)
Yorum Yaz