Odyssey Coin (OCN) Nedir? Her Açıdan Kapsamlı İnceleme..

Coinmarketcap 599. Sırada Yer Alıyor.

Odyssey Coin, yeni nesil merkezi olmayan paylaşım ekonomisini (örn. Airbnb veya Uber) ve eşler arası ekosistemi oluşturmayı amaçlamaktadır. Proje, bunu akıllı sözleşmeler, yapay zeka ve büyük verilerin bir kombinasyonunu kullanarak gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Odyssey’nin gelişiminin yedi temel ilkesi şunları içerir:

  1. merkezi olmayan ve minimum işletme maliyeti,
  2. açık kaynak ve ölçeklenebilir,
  3. güvenilir ve anonim,
  4. özerk ve daha iyi uyum,
  5. teşvik katılımı,
  6. daha iyi talep ve arz eşleşmesi ve
  7. ödeme engelleri olmadan daha hızlı işlemler.

Proje tanıtım raporuna göre , mevcut paylaşım ekonomisi üç ana nedenden dolayı kırılmıştır.

Birincisi, bugünün paylaşım ekonomisi doğal bir tekel yaratmaya borçludur ve platformun kendisi tarafından yüksek marjlar kazanılmasını sağlar.

İkincisi, değerli varlıkların mülkiyeti, küçük bir refah grubu içinde yoğunlaşmıştır.

Üçüncüsü, kullanıcıları bu modele katılmaya, iyi davranmaya veya ekosistemin öz düzenlemesine katkıda bulunmaya teşvik edecek etkili bir teşvik mekanizması yoktur.

Bu kılavuzda aşağıdakileri tartışacağız:

  • Odyssey Coin Nasıl Çalışır?
  • Reklam Platformu, Yönetişim Ayrıntıları
  • Kullanım Örnekleri
  • Takım
  • Ortaklıklar ve Yatırımcılar
  • Proje Yol Haritası
  • Ticaret Geçmişi
  • Nereden Alınır OCN
  • OCN Nasıl Saklanır
  • Sonuç

Odyssey Coin Nasıl Çalışır?

Teknik rapor, Odyssey akıllı sözleşmelerinin şeffaf olacağını ve Ethereum Sanal Makinesi’nde (EVM)  oluşturulacağını söylüyor . Çeşitli kaynaklara göre, Odyssey Tron blok zincirine taşınmayı planlıyor.  Bununla birlikte, tam olarak bu hareketin ne zaman gerçekleşeceği belirsizdir. Ayrıca, Odyssey web sitesi bununla ilgili herhangi bir bilgi vermez. Ne olursa olsun, Odyssey Coin ekosisteminde altı ana rol vardır.

  1. Servis Sağlayıcılar, ekosistemin temel değer yaratıcılarıdır.
  2. Gözden geçirenler, önceden satın alınan hizmetlerin tarafsız ve kapsamlı incelemelerini yayınlarlar.
  3. Tüketiciler OCN ile hizmet satın alıyor. Protokol, tüm hizmet ömrü boyunca bir tüketicinin davranış kalitesini kaydeder. Bu, servis tüketicisinin kredisini dinamik olarak etkiler.
  4. Topluluk Operatörleri, kredi ve ekosisteme katkılar temelinde seçilir. Bu grup, ekosistemin yararına ve operasyonel protokolüne aykırı hizmetleri izler ve raporlar  .
  5. Geliştiriciler dapp alt ekosistemleri, Odyssey için destek hizmetleri / araçları, ekosistem protokolleri, hata düzeltmeleri, sistem yükseltmeleri vb.
  6. Madenciler, işlemlerin doğrulanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Reklam Platformu, Yönetişim Ayrıntıları

Teknik belgeye göre, proje bir reklam sistemi başlatmayı planlıyor. Odyssey ekosistemi “makul bir kullanıcı tabanı ve trafik ölçeğine” ulaştığında ekip bu işlevi ekleyecektir. Odyssey herhangi bir komisyon ücreti almayı düşünmüyor ve tüm kârlar teşvik havuzuna geri dönecek. Ayrıca tıklama çiftçiliğini algılama ve önleme özelliğine de sahip olacak.

Hem yönetim kurulu hem de bir topluluk komitesi topluluk yönetimini belirleyecektir. Topluluk komitesi ekosistemin önemli bir parçası olsa da, yönetim kurulu hala tam ve mutlak kontrole sahip olacaktır. Kurul stratejik planlama, bütçeleme ve protokol güncellemeleri gibi şeyleri gözden geçirecek ve onaylayacaktır.

Kullanım Örnekleri

Beyaz kitap, paylaşım ekonomisinden oldukça fazla bahsetse de, projenin önce hedeflemeyi planladığı belirli bir niş sektörden bahsedilmiyor. Aksine, platformun hedefi çeşitli paylaşım ekonomilerini (yani, yeniden paylaşma, barınma ve daha fazlası) tek bir çözümle desteklemek gibi görünmektedir. 2018’in sonundan itibaren OCN’nin gerçek dünyaya çok az entegrasyonu veya kullanım durumu var; ancak, yerel dapps her başlatıldığında bu durum muhtemelen değişecektir. Şimdilik, kripto-kripto değişimi olan OCNex, Odyssey ekosisteminin temel parçalarından biri olarak hizmet ediyor.

Takım..

Odyssey’nin teknoloji ekibi, Çin’in en büyük şirketlerinde liderlik deneyimi olan birkaç üyeden oluşmaktadır.

Ranran Liu daha önce Tencent’te kıdemli mühendis olarak çalışıyordu. Minxu Liu, Alibaba’da eski bir veri ve algoritma uzmanı ve Taobao’nun veri platformu ve öneri motorunu tasarlamada önemli bir geliştiricidir. Xianlong Shao daha önce dünyanın en büyük sigorta şirketi PingAn’da kıdemli mühendis olarak görev yapıyordu.

Ortaklıklar ve Yatırımcılar

Odyssey, Amazon Web Services, IBM ve Tron dahil olmak üzere güçlü ortaklıklara sahiptir.

Blockchain projelerinden köşe taşı yatırımcıları arasında QTUM Vakfı ve TRON Vakfı bulunmaktadır .

Projede ayrıca Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang gibi birkaç önemli bireysel yatırımcı var.

Proje Yol Haritası

Uzaydaki birçok projeye benzer şekilde, Odyssey’nin de çok fazla işi var. Bununla birlikte, bu proje Ocak 2018’e kadar token satışını tamamlamadan biraz daha geç sahneye çıktı. Odyssey’in Şubat 2018 ve Ekim 2018 arasında bir MVP (Faz 1) başlatması gerekiyorsa da, ya da proje bu hedefi başaramadı.

Aşama 2, Ekim 2018 ile Ekim 2019 arasında planlanıyor. Üç ana hedef içeriyor: ek paylaşım ekonomisi ve P2P platformlarının entegrasyonu, yüksek frekanslı ve küçük miktarlı işlemler için bir blockchain çözümü ve veri depolama ve ölçeklemede iyileştirmeler.

Ekim 2019 ile Ekim 2021 arasında gerçekleşecek olan 3. Aşama, projenin daha geniş hedeflerinden bahsediyor. Odyssey ekibi, ekosistem düzeyinde veri ve bir işlem sistemi oluşturmak için evrensel bir kredi tabanlı protokolden faydalanmak için çalışacaktır. Son olarak, proje büyük veri ve yapay zeka uygulayacaktır.

Ticaret Geçmişi

OCN için alım satım istatistikleri Ocak 2018’den itibaren mevcuttur. OCN için tüm zamanların en yüksek fiyatı Ocak 2018’de 0.093 $ civarındaydı. Tüm zamanların en düşük seviyesi 0.0030 $ ‘ın altında. Fiyatlar Ağustos 2018’de ve Aralık 2018’de iki kez bu seviyede.

19.02.2020 tarihi baz alarak bakacak olursak koin market piyasasında şuan 599. Sırada yer alıyor.

 

19.02.2020 tarihi itibariyle Odyssey Coin (OCN) birim fiyatı ₺0,003323 TRY, 0,00000006 BTC olarak bulunmaktadır.

Nereden Alınır OCN

Lbank ve Huobi , OCN değişim işlemlerinin büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Diğer popüler seçenekler arasında Bittrex , Bithumb ve Upbit bulunur. 2018’in sonundan itibaren, hiçbir döviz USD veya EUR için OCN ticaretini desteklemiyor. Sadece iki fiat ticaret seçeneği (KRW ve INR) mevcuttur. Bununla birlikte, USDT ve BITCNY gibi birkaç stabilcoin ticaret çifti seçeneği vardır. BTC ve ETH, OCN için en iyi iki kripto ticaret çiftidir.

OCN Nasıl Saklanır..

Şimdilik OCN hala bir ERC20 belirteci. Bu, seçim yapabileceğiniz çok sayıda cüzdan seçeneği olduğu anlamına gelir. Trezor ve Ledger Nano S gibi donanım cüzdanları çalışacak. MyEtherWallet , Enjin Kripto Cüzdanı, Kcash ve diğerleri de OCN depolamayı destekler.

OCPay , Odyssey Coin (OCN) için yerli cüzdan. Bu seçenek, iOS ve Android’de kullanılabilen bir mobil cüzdan. OCPay ayrıca tek noktadan dijital varlık yönetimi, çoklu hesap cüzdanları, gerçek zamanlı güncellemeler ve P2P ödeme özellikleri gibi birçok ek özellik sunar.

OCPay, teknik incelemenin “OCN Cüzdanı” olarak adlandırdığı şeyin güçlendirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. OCN Cüzdan API / SDK’sı, tüm iletişimin 256 bit şifreleme kullanmasını sağlar. Özel cüzdanlara yalnızca cüzdan sahibi erişebilir.

Sonuç..

Odyssey, Airbnb ve Uber ile rekabet etmeyi amaçlayan iddialı bir projedir. Yine de, henüz yeteneklerini göstermek ve kullanıcının benimsemesine doğru ilerlememiştir.

Bunun bir kısmı, projenin sadece 2018’in başında başladığı gerçeğinden kaynaklanabilir, bu da ekibinin planlarını yürütmek için yeterli zamana sahip olmadığı anlamına gelir. Nişe özgü piyasa uygulaması için yol haritasının belirsizliği de sınırlayıcı bir faktör olabilir.

Bununla birlikte, yetenekli bir ekibin yanı sıra büyük isimdeki teknoloji şirketleri ve bireysel yatırımcıların güçlü desteğiyle Odyssey, kesinlikle önümüzdeki yıllarda takip edilmesi ilginç bir projedir.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz