Güncel Bitcoin Haberleri
Bitcoin
$64,284.51
-2349.94
Ethereum
$3,157.40
-92.99
Litecoin
$83.71
-3.22
DigitalCash
$30.10
-1.51
Monero
$119.86
-1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.26
-1.81
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bytecoin (BCN) Nedir? Her Açıdan Kapsamlı İnceleme..

Coinmarketcap 68. Sırada Yer Alıyor..

0 769

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Bytecoin Nedir?

Bytecoin, anonim işlemler sağlamak için CryptoNote halka imzalarını kullanan izlenemeyen bir kripto para birimidir. Öncelikle eşler arası (p2p) ödeme sistemi olan Bytecoin, Bitcoin ile aynı kullanım durumlarının çoğuna sahiptir.

2012 yılında kurulan Bytecoin, en erken geliştirilen kripto para birimlerinden biridir. Yakın zamana kadar madalyonun arkasındaki ekip kendilerini anonim tuttu. Ancak şimdi, birden fazla iletişim kanalı açtılar, bazı anonimlik katmanlarını çıkardılar ve hatta birkaç yerel topluluk oluşturdular.

Madeni para , başka bir popüler gizlilik madeni parası ve Bytecoin’in çatalı Monero ile derin bir tarihe sahiptir .

Bu Bytecoin başlangıç ​​kılavuzunda şunları tartışacağız:

  • Bytecoin Nasıl Çalışır?
  • Bytecoin Takımı ve Gelişimi
  • Piyasa Durumu
  • BCN Satış Noktaları
  • BCN Nerede Saklanır
  • Analiz

Bytecoin Nasıl Çalışır?

Benzer şekilde çalışan bir madeni para ile Bytecoin ekibi, Bitcoin’de ortaya çıkan sorunların çoğunu, özellikle de çevrenin gizliliğini iyileştirmek için çalışıyor. Bunun ötesinde ekip, parayı sürekli değişen finansal atmosfere göre daha ölçeklenebilir ve esnek hale getirmeyi umuyor.

İzlenebilirlik

Bitcoin işlemleri, cüzdanlar arasındaki transferleri kolayca takip edebilmenizi sağlayan bir bitcoin cüzdanı üzerindedir. İşleminizi anonim tutmanın tek yolu, işlemleri karıştırmak için güvenilir bir üçüncü taraf kullanmaktır. Her ne kadar Bitcoin’in gizlilik işlevselliğini iyileştirme planları olsa da, hala bir yol gibi görünüyorlar.

CryptoNote tabanlı Bytecoin işlemlerinizi takip edilemez ve bağlantısız tutar. Bunu aynı alıcıda birden çok işlem olsa bile her işlem bir kerelik ortak anahtar kullanarak yapar. Doğal olarak, bu, adresin yeniden kullanımı sorununu ortadan kaldırır ve işlemlerin izlenebilirliğini azaltır. İşlemler ve işlem katılımcıları arasındaki bağlantıyı ortadan kaldırmak için, Bytecoin bir defalık halka imzaları kullanır. Bir halka imzasında, para gönderme imzanız ağdaki diğer olası hesaplarla karışır.

Halka imzanızın anonimlik düzeyini kontrol ediyorsunuz. Daha fazla girdi ekledikçe, işleminiz daha belirsiz hale gelir, ancak daha yüksek işlem ücretleri ödemeniz gerekir.

İş Kanıtı (PoW)

Bitcoin’in PoW konsensüs algoritması, CPU’larla madencilik yapmaya çalışanlar üzerinde güçlü GPU ve ASIC makineleri kullanan madencileri ağır bir şekilde destekliyor. Bu, ağın daha güçlü madenciler etrafında merkezileşmesine neden olur.

Bytecoin, bu iki madenci sınıfı arasındaki boşluğu yeni bir algoritma olan Eşitlikçi Çalışma İspatı (PoW) ile kapatmaya çalışıyor .

Egalitarian PoW , Bitcoin tarafından kullanılan hashcash işlevine benzer bir çalışma kanıtı olan skrypt’in bir sürümünü kullanır. İkisi arasındaki fark, skrypt’in belleğe bağlı olmamasıdır. Bu nedenle ucuza yüksek verimli CPU madenciliği donanımları ile üretebilirsiniz. Bununla birlikte, GPU’lar her zaman yaklaşık 10 kat daha etkili olacaktır.

Skrypt işlevi, güç dinamiklerini dengelemeye yardımcı olur. Çünkü pahalı GPU’lar CPU muadillerinden yalnızca doğrusal olarak daha iyi olabilir. Daha önce olduğu gibi katlanarak değil.  

Madeni Para Emisyonu

Bitcoin’in madencilik ödülleri yaklaşık 4 yılda bir yarıya iner. Geçmişte bu, ağ karmaşasının gerçekleşmesinden hemen sonra keskin bir düşüşe neden oldu. Daha düşük bir hashratla, ağ çift harcama saldırıları gibi kötü niyetli etkinliklere karşı daha hassastır.

Bytecoin her blokta blok ödülünü azaltır. Bu, blok ödüllerinde Bitcoin’in kullandığı parçalı işlevden daha yumuşak bir düşüşe izin verir.

Ödül denklemi takip eder:

BaseReward = (MSupply – A) / 218

MSupply (2 ^ 64) – 1 atom birimine, BCN’nin en küçük bölünebilir birimine eşittir . , daha önce üretilen jeton sayısıdır.

Ne yazık ki, Bytecoin çok uzun süredir var olduğu için, diğer PoW paraları gibi madencilik yapmak faydalı olmayabilir. Madeni paraların% 99’dan fazlası zaten tedavülde.

Parametreler

Bitcoin’in kaynak kodunda kolayca değiştiremeyeceğiniz birkaç sabit kodlu blok vardır. Sistemin gelecekteki ihtiyaçlarını tahmin etmenin neredeyse imkansız olduğu sürekli değişen bir dünyada, bu bir sorun yaratır. Büyük blok boyutu tartışmasında bunun bir örneğini zaten gördük.

Bytecoin ekibi, esneklik ekledikleri üç parametre belirledi:

  • zorluk
  • Boyut sınırları
  • Aşırı büyüklük cezası

Maden zorluk ağ hashrate arttıkça her Bytecoin blok değişiklikler ve azalır. Bu, sistem trafiği yükseldiğinde veya madencilerin sayısında keskin bir düşüş olsa bile sabit bir blok hızını korur.

Her Bytecoin kullanıcısı blok zincirinin boyutuna oy verebilir ve her madenci kendi oluşturdukları blokların büyüklüğü için kendi yumuşak sınırını belirler . Blok boyutlarının sert sınırı, önceki tüm blokların ortalamasının iki katına ayarlanır. Bu sınırlar, ağ büyüdükçe blokların büyümesi için yer açar.

İşlem boyutları , kendileriyle ilişkili ücreti ödemek istediğiniz sürece sınırlı değildir.

Madencilerin çok büyük blok boyutları oluşturmasını ve blok zincirini şişirmesini önlemek için Bytecoin aşırı büyük bir ceza verir. Ceza, aşağıdaki denklemle büyük blokların blok ödülünü azaltır:

NewReward = BaseReward * ((Blok boyutu / M N ) – 1) ^ 2

Burada M , N , önceki blok ortalama blok boyutudur. En basit denklem değil, işi yapar.

Bytecoin Takımı ve Gelişimi

Bytecoin projesi, Temmuz 2012’deki kuruluşundan bu yana oldukça kırıldı . Daha önce, birkaç izole ekip, görünüşte birbirleriyle iletişim kurmadan proje üzerinde çalışıyordu. Bu, çok sayıda çatal ve madalyonun versiyonlarına yol açtı.

Temmuz 2017’de ekip imajlarını değiştirmeye ve topluma daha fazla şeffaflık sağlamaya karar verdi. Ekip, yalnızca web sayfalarında ad ve başlık sağlayarak anonim kaldı. Sosyal medya bağlantıları yoktur. Ancak, gizliliğe odaklanan bir projeden daha fazlasını beklemek zor.

GÜNCELLEME:  Web sitesinde artık hiçbir ekip üyesi listelenmiyor. Bununla birlikte, topluluk yöneticisinin e-postası ve adı da dahil olmak üzere çeşitli iletişim araçlarına sahip bir iletişim sayfası içerir.

2018’in başında ekip, kodlarını yeniden düzenleme işiyle meşguldü ve  Mart 2018’de yeni bir genel API yayınladı . Proje dönüm noktalarına ulaşmaya devam eden ekip, 2018’in ilk çeyreğinde Asya pazarına da girdi. Orta Doğu ve Afrika pazarlarına giriş biraz gecikti gibi görünüyor. 2018 yol haritası, pazarlama ve iş geliştirme konusunda önemli bir artışla çakıştı. İşletmelerle, yerel topluluk kurulumlarıyla ve daha aktif iletişim kanallarıyla yeni ortaklıklar kurdular. Ağustos 2018’in sonunda, geliştirme ekibi dinamik ücretler sağlamak için ağ üzerinde bir zorlama yaptı. 2018’in geri kalanı ve 2019’un başlangıcı için yol haritası , HD cüzdanları, bağlantısız adresleri ve diğer özelliklerin yanı sıra denetlenebilir cüzdanları getiren Ametist güncellemesini içeriyor.

Rekabet Durumu..

Gizliliğe odaklanan Bytecoin, Monero , Zcash ve Dash gibi diğer gizlilik paralarıyla rekabet eder. Monero aslında orijinal Bytecoin kodundan bir zincir. Monero taraftarları, orijinal Bytecoin’lerin (>% 80) kamuya açıklanmadan önce 2 yıldır önceden mayınlanmış olabileceğini savunuyor, ancak bu hala her iki tarafça tartışılıyor.

Piyasa Durumu..

Şu anda tedavülde 184 milyardan fazla BCN jetonu var . Madencilik ödülleri azaldıkça, piyasada en fazla 184.47 milyar BCN olacak. Yani, muhtemelen anlayabileceğiniz gibi, çoğu zaten mayınlı.

BCN fiyatı Mayıs 2017’ye kadar 0.00002 ila 0.00005 $ arasında nispeten durgun kaldı. Bu noktada fiyat ~ 0.0043 $ ve tüm zamanların Bitcoin değeri 0.00000198 BTC’ye yükseldi. Fiyattaki bu artış, gizlilik paralarındaki genel bir piyasa ilgisine ve Bytecoin’in izlenebilir olmayan tokenler uygulayacağına dair bir açıklama ile çakıştı. Pazarın daha önce hiç görmediği bir şeydi bu.

Bu artıştan sonra, takım geliştirme şeffaflığı ve iletişime yeni bir odaklanma açıkladığında fiyat kısa ömürlü bir artışla yavaş yavaş düştü. Diğer çoğu altcoin gibi, BCN fiyatı da Aralık 2017’de büyük bir boğa koşusu vardı.

Şaşırtıcı bir şekilde, BCN fiyatı Mayıs 2018’de düşen ayı piyasasına karşı yaklaşık 0.0126 $ (~ 0.00000146 BTC) yüksekliğe ulaştı. Fiyattaki artış bir Binance listesiyle çakıştı ve kripto topluluğunda bir tartışma kaynağıydı. Rakipler madalyonun platformda bir kez mevcut olan bir pump merkezi olduğunu iddia ederken, takım uçuculuğun bir ağ konsensüs hatası nedeniyle olduğunu savunuyor. Binance o zamandan beri BCN’yi listeledi.

Gizlilik paralarının hepsi aynı zamanda fiyatta yukarı yönlü bir eğilim gösteriyor. Bu nedenle, BCN fiyatında Monero veya Zcash fiyat artışıyla çakışan başka bir artış görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Bununla birlikte, BCN’nin 2019 yılında yaklaşık 0.000764 $ (0.0000002 BTC) fiyatla olduğunu not etmelisiniz.

01.03.2020 tarihi baz alarak bakacak olursak koin market piyasasında şuan 68 Sırada yer alıyor.

 

01.03.2020 tarihi itibariyle Bytecoin Coin (BCN) birim fiyatı ₺0,002588 TRY, 0,00000005 BTC olarak işlem görmektedir.

BCN Satış Noktaları..

Yol haritası, BCN’nin 2018’in üçüncü çeyreğinde daha fazla borsada mevcut olacağını belirtmesine rağmen, şimdi bazılarını satın almak için nispeten az seçeneğiniz var.

Bitcoin’i BCN ile HitBTC ve Poloniex’te değiştirebilirsiniz . Bu platformlarda işlem yapmadan önce, GDAX gibi başka bir borsada Bitcoin satın almanız gerekir .

BCN Nerede Saklanır..

You have üç seçenek sizin BCN saklamak için:

  • Masaüstü cüzdan
  • Web cüzdanı
  • Mobil cüzdan

Masaüstü cüzdan Mac, Windows ve Linux üzerinde kullanılabilir ve erişebileceğiniz web cüzdan herhangi bir web tarayıcısından ulaşabilirsiniz.

Şu anda mobil cüzdanı yalnızca Android kullanıcıları kullanabilir. Ekip, iOS cüzdanının çıkış tarihini açıklamadı.

Bu cüzdanları kullanırken, şifreli parolalar ve iki öğeli kimlik doğrulaması da ayarlamanız gerekir . Bu ek önlemler, cüzdanınızı varsayılan kurulumdan daha fazla koruyacaktır.

Analiz..

Bytecoin, en eski blockchain projelerinden biridir ve son kullanıcı için gizliliğe ilk odaklananlardan biridir.

Bitcoin’i geliştirmek amacıyla bile, ekip, teknik incelemelerinde Bytecoin’i Bitcoin yerine koyma olarak görmediklerini açıkça belirtiyor. Bunun yerine, birden fazla güçlü para birimine sahip olmanın ilgili herkes için yararlı olduğunu düşünüyorlar.

Takım iletişiminin ve şeffaflığın son zamanlarda yeniden canlanması, bazıları tarafından sorgulanabilir olduğu düşünülen bir tarihe sahip bir projeye güven getiriyor. Bununla birlikte, proje, Binance pump olduğu iddia edilen konular için topluluktan eleştiri almaya devam ediyor.

Hükümetler kripto alanı ile daha fazla ilgilenmeye devam ettikçe, gizlilik paralarına olan ilgi büyük olasılıkla artmaya devam edecektir. Yine de, Bytecoin’in tercih edilen gizlilik parası olup olmayacağı belirsizdir.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.