Mikser Programları Nedir? Hangi İşe Yarar?

Mikser Programları Ne İşe Yarar?

 Bu başlığı gördüğünüz de eminim birçoğunuz mikser’ in kriptopara veya Bitcoin ile ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim. Aslında pek bilinmez ama kripto para birimlerinde güvenlik koruması genellikle mikser programları tarafından yapılmaktadır. Kısaca anlatacak olursak; Kripto paralar güvenlik ihtiyacı yüksek olan birimlerdir. Özellikle kullanıcıların anonimliğini sağlamak için gerek duyulur. Kişisel verilerin çalınmasını engelleme veya kripto paraların üçüncü şahıslar tarafından alınmasını engellemek amacıyla BitMix.Biz kullanılır. Bu da kullanıcıların işlemlerini izlemeye izin vermeyerek, kripto paraları birbirine karıştırıp izlemeyi engelleme hizmeti sunmaktadır.

 Üst Düzey Kullanıcı Verilerinin Korunması

 Kripto paraların sistem açıklığı o dijital paranın asıl değerini belirler. Burada herhangi bir işlem doğrulamanın olması o kripto parada sahteciliği ortadan kaldırarak yüksek güvenlik yaratır. Şöyle düşünelim; Bitcoin transfer işlemi gerçekleştirilirken eğer doğrulama olmamış olsa idi, ağa giriş yapan bir hacker yolda o parayı değiştirebilir veya başka Bitcoinler oluşturabilirdi. Ya da coini takip edip gittiği kriptopara cüzdanını bulup oradan o coini alabilirdi. Üstelik o hesabın e-posta adresini dahi bulabilirdi. Çünkü bir denetim mekanizması yok. İşte bu açıklığı kripto paralarda doğrulama işlemleri gidermektedir. Peki mikser programları ne işe yarar?

 Mikser Programları Nasıl Çalışır?

 Mikser programları ise farklı kaynaklardan daha önceden topladığı kripto paraları kullanarak yeni transfer işlemlerinin arasına serpiştirir. Bu işlemde dijital cüzdanların takibini zorlaştırır. Aynı zamanda transfer işlemini gerçekleştiren ile alan kişinin izinin sürülmesini engeller. Zaten asıl adı da bu karıştırıcı özelliğinden gelmektedir. Daha önce başka kaynaklardan topladığı gerçek olmayan işlemleri veya geçmiş kaynakların işlemlerini alarak yeni işlemler ile karıştırır. Böylece saldırgan bunların hangilerinin gerçek hangilerinin sahte olduğunu bulmakta zorlanır. Üstelik bu karıştırma işleminde mikser çok sayıda işlem oluşturulmuş ise takip edilmesi imkansıza yakın olur. Çünkü saldırganın bu coin izini bulabilmesi için birkaç dakikası var ve mikser o kadar çok işlem getiriyor ki birkaç dakika içerisinde tüm bu işlemleri saldırganın taraması imkânsız hale geliyor. Hal böyle olunca da saldırgan amacına ulaşamıyor. Bu da kripto paralara ekstra güvenlik sağlıyor.

 Mikser Programlarının En Büyük Avantajı

 Kripto paraların karıştırılması işlemi gerçekleştiğinde artık onay işlemine gerek kalmaz. Çünkü zaten güvenlik ortamını mikser sağlamış oluyor. Mesela, Bitcoin transferi gerçekleştirirken bazen karşınıza komisyon oranları çıkar bu komisyon oranları %0.4 ten başlar %4 oranına kadar yükselir. Her bir kademe ekstra güvenlik demektir. Ya da bazen komisyon olarak değil de hızlı gönderim seçeneği çıkar. İşte bu komisyon ve hızlı gönderim seçeneği aslında Bitcoin’in onaya gerek kalmadan mikser güvenlik programlarının kullanımı için ödenen ücrettir. Siz eğer bu komisyonu öderseniz transfer işleminiz Bitcoin onayına gerek kalmadan mikser havuzuna düşer ve mikserde orada güvenli bağlantılar oluşturarak sizin işleminizi gerçekleştirir. Tabi ki o havuzdan aynı anda milyonlarca bağlantı çıkar ve hangisinin sizin transfer bağlantınız olduğu bilinmez. Bu durumda da işlemler daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

 Eğer amacınız kullandığınız Bitcoin adresini düzenli olarak kullanmak ise o zaman mikser seçeneğini kullanmanız güvenliği artıracak olup cüzdanlarınızın boşaltılmasını engeller. Bazen insanların cüzdanlarının boşaltıldığını duyarız. Nedenini de bir türlü anlamayız. İşte bu durumda kişi uzun süredir aynı BTC adresini kullanıyor ve mikser kullanmadığından saldırganlar tarafından rahatlıkla cüzdana erişim sağlanabiliyor. İşte bu durumda ya sürekli BTC adresi değiştirmelisiniz ya da mikser seçeneklerini kullanmalısınız. Seçim size kalmıştır. Güvenlik önlemlerini almak sizin görevinizdir.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

Btc Miksermiksermikser programları
Yorumlar (0)
Yorum Yaz