Güncel Bitcoin Haberleri
Bitcoin
$67,113.92
+134.75
Ethereum
$3,128.07
+12.9
Litecoin
$84.29
-0.03
DigitalCash
$29.84
-0.03
Monero
$135.68
+0.69
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.75
-0.27
Dogecoin
$0.16
-0

Theta Token Coin (THETA) Nedir? Her Açıdan Kapsamlı İnceleme..

Coinmarketcap 57. Sırada Yer Alıyor.

0 705

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Theta Token Coin (THETA) Nedir?

Theta, bant genişliği paylaşımını teşvik etmek için tasarlanmış, kendi blok zincirine sahip merkezi olmayan bir video dağıtım ağıdır .

Şu anda, video dağıtım ağları daha az gelişmiş ülkelere zayıf erişimden, yüksek maliyetli bir kurulumdan ve merkezi bir makyajdan muzdariptir. Bu kendini kötüye kullanmaya ve hizmete yönelik kesintilere borçludur. Ayrıca Theta , mevcut altyapıyı 4K, 8K, sanal gerçeklik ve hafif alan teknolojisi gibi diğer gelişmeler nedeniyle karşılaşacağı artan talepler için hazırlıksız olarak görüyor.

Theta, dağıtım ağını sürekli yüksek bir performansta tutmak için bir teşvik katmanı olarak hizmet etmek üzere bir blockchain kullanırken bu mevcut sorunları çözmeyi amaçlayan eşler arası (P2P) bir ağ oluşturuyor.

Bu kılavuzda aşağıdakileri ele alacağız:
  • Theta Nasıl Çalışır?
  • Teta Jetonunun Amacı
  • Teta Ekibi ve Yol Haritası
  • Theta Token Ticaret Geçmişi
  • Theta Satış Noktaları
  • Theta Nasıl Saklanır
  • Sonuç

Theta Nasıl Çalışır?

Teta iki bölümden oluşur. Birincisi video dağıtım ağıdır. Bu, ağa katılan ve bant genişliklerine katkıda bulunan düğümlerden oluşur. Bu ağ, merkezi olmayan video dağıtımını oluşturan şeydir. İkinci bölüm Theta blok zinciridir. Bu, katılımcıların dağıtım ağına katılmalarına neden olmak için teşvik amaçlıdır.

Teta Ağı..

Şu anda, içerik dağıtım ağları (CDN’ler) video içeriği ve akış sunuyor. Bunlar genellikle dünyaya dağılmış çok büyük merkezi veri merkezlerinden oluşur. Bunların temel sorunu, coğrafi olarak birçok izleyiciye yeterince yakın olmamalarıdır, bu da daha düşük kaliteli akışa neden olur. Teta’nın cevabı, bant genişliklerini paylaşan bir P2P ağ kullanıcısı ağı oluşturmaktır. Sonuç, mevcut CDN altyapısını değiştirmek veya desteklemek için küresel bir ağ olmalıdır.

Kullanıcılar, cihazlarını video akışlarını dünyadaki herhangi bir görüntüleyiciye aktaran önbellek düğümleri olarak ödünç verebilir. Önbellek düğümü, video verilerini depolayan düğümdür. Sonuç olarak, Theta ağı mevcut sistemden çok daha fazla önbellekleme ve geçiş noktalarına sahip olacağından akış kalitesi artırılacaktır. Bunun nedeni, video verisi paketlerinin çok fazla seyahat etmesi gerekmeyeceğidir. Önbellek düğümleri Theta tokenleri ile ödüllendirilecek ve bu nedenle Theta ağını güçlendirerek yedek bant genişliği kaynaklarını sunmaya teşvik edilecektir.

Theta’nın teknik raporu , çözümünün mevcut altyapıya göre teslimat maliyetlerini yüzde 80 oranında azaltabileceğini iddia ediyor. Bu, şu anda CDN’lere güç veren büyük veri merkezlerini korumak zorunda kalmamaktan kaynaklanan tasarruftan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu büyük bir iddia olsa da, bunu yerine getirip getiremeyeceklerini görmek ve beklemek zorundayız.

Geliştirilmiş Esneklik..

Bunun sunması gereken gelişmiş akış kalitesine ek olarak, Theta ayrıca altyapının esnekliğini artıracağını umuyor. Şu anda, tüm akış endüstrisi az sayıda veri merkezine bağımlıdır. Bu, eğer birçoğu düşerse veya çevrimdışına alınırsa, küresel akışın büyük ölçüde bozulduğu bir risk oluşturur. Önbelleğe alma ve binlerce ve potansiyel olarak on binlerce düğüme geçiş yaparak, Theta’nın ağı mevcut sistemden çok daha sağlam olmalıdır.

Kalitede Varyans..

Theta’nın belirlediği ana problem, değişken düğümlerin kalitesindeki farktır. Ayrıca, düğümlerin düşmesini durduracak hiçbir şey yoktur. Bu sorunlara karşı koymak için ekip, düğümlerin ağ atlamaları açısından kendilerine en yakın düğümleri tanımlamasına yardımcı olacak bir sunucu ve istemci kuruyor. Böylece düğümler, dünyadaki herhangi bir düğüme rastgele bağlanmak yerine, en yakın akranlarıyla bağlantı kurabilir. Teta, düğümlerin akışları çok daha tutarlı bir şekilde çekmesini ve böylece mevcut CDN’lerin tutarlılığına rakip olmasını umuyor.

Teta Blockchain..

Theta blok zincirinin amacı, ekosistem içindeki ödemeler ve ödüller için bir uzlaşma katmanı olarak hizmet etmektir. Blockchain’de hiçbir video dosyasının depolanmadığını bilmek önemlidir. Bu dayatacağı veri talepleri nedeniyle imkansız olurdu.

Blockchain tamamen açık kaynak olacak ve ekip, geliştiricilerin kendi DAPPS’lerini blok zincirinin üzerine inşa edip dağıtmasını umuyor.

Ölçekleme ile Mücadele..

Teorik olarak örgü ağına katkıda bulunan on binlerce düğüm olacağından, sonuç olarak ödüller için çok sayıda mikro ödeme olacaktır. Bunun da ötesinde, blockchain’in ipuçları, satın alımlar ve diğer token kullanım durumları şeklinde eşit sayıda ödemeyi hesaba katması gerekiyor. Sonuç olarak, Theta ademi merkeziyetçilik ve güvenliğini içermezken son derece yüksek verimle bir kazık (PoS) blok zinciri kanıtı oluşturmaya çalışıyor . Bu, elbette, küçük bir sorun değildir ve birçok blockchain projesini rahatsız eden bir şeydir.

Ekip blok zincirlerini iki seviyeye ayırdı. Blokları sadece 20’ye kadar doğrulama düğümünden oluşan küçük bir doğrulama kurulu oluşturur. Bunun altında , binlerce kişiye ulaşan genişletilmiş bir veli havuzu , blok zincirini ayar noktalarında doğrulamaktan ve fikir birliğine katkıda bulunmaktan sorumludur. Teta, bunun ademi merkeziyetten ödün vermeden son derece yüksek bir verim sağlayacağına inanıyor.

Bunun da ötesinde, Theta birleştirilmiş imza dedikodu şeması kullanıyor . Bu, diğer tüm düğümlere imzalarını göndermek yerine koruyucu düğümlerin, onları komşu düğümlere gönderdiği anlamına gelir. Bu süreç devam eder, imzalar virüsün salgında yayıldığı gibi yayılır. Bu, koruyucu düğümlerin birbirleriyle iletişim kurma verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Son bölüm, blok zincirine ek kapasite ekleyen zincir dışı mikroödeme sistemidir. Bu görünüşe göre çift harcamaya dayanıklıdır.

Teta Jetonunun Amacı..

Şu anda Theta belirteci bir ERC20 belirteci olarak bulunur ve herhangi bir yardımcı program işlevi yoktur. Bununla birlikte, Theta 15 Mart 2019’da yerel ana ağına geçtiğinde, bu jetonlar Theta’nın yeni blok zincirinin üstüne binerek yeni Theta jetonları için 1: 1 değiştirilecek.

Ana ağ yayına girdikten sonra, bu yeni jetonlar öncelikle Theta blok zincirini güvenceye almak için kullanılacak. Buna ek olarak, ekip insanların jetonu içerik oluşturucularını ödeme ve ödüllendirme, sanal ürün ticareti ve premium içerik satın alma aracı olarak kullanmasını umuyor.

1.000.000.000 token toplam arzın 708.000.000’u şu anda dolaşımda. Bu yüzde 71’e eşittir, bu da token arzının çok fazla seyreltilemeyeceği anlamına gelir, yatırımcılar için olumlu haberler.

Ana ağ lansmanı ile aynı zamanda, Theta tüm THETA sahiplerine Gama belirteçleri verecektir. Tutulan her THETA jetonu için beş Gama jetonu verilecektir. Bu jetonlar fayda değerine sahip olacak ve video segmenti işlemlerini ödemek ve akıllı sözleşme işlemlerini karşılamak için kullanılacak. Görünüşe göre, THETA belirteci yerine Gamma belirteci, içerik oluşturucuları ödeme ve ödüllendirme, sanal ürün ticareti ve premium içerik satın alma aracı olarak kullanılacaktır.  Beş milyar Gamma jetonu üretilecek. 

Tabii ki, 15 Mart’a kadar, yatırımcıların sadece mevcut THETA ERC-20 jetonuyla ilgilenmeleri gerekiyor.

Teta Ekibi ve Yol Haritası..

Teta’nın ekibi, danışmanları ve ortak listesi etkileyici. Ekip 14 üyeden ve çok sayıda blockchain ve medya danışmanından oluşuyor. Youtube’un kurucu ortağı Steve Chen, Twta, Verizon ve Plays.tv’nin önde gelen üyeleri ve eski üyeleriyle birlikte Theta’ya danışmanlık yaptı.

Test ağı aşamasında Theta, ana şirketi Sliver.tv’nin yanı sıra büyük bir Kore medya şirketi olan Samsung VR ve MBN ile ortaklık yapıyor.

2019’da ekip her şeyden önce blockchainlerini başlatmayı ve mevcut ERC20 jetonlarını yeni Theta jetonları için değiştirmeyi hedefliyor. Bunun ötesinde, odak noktası daha fazla içerik ortağı getirmek ve genellikle Theta ağını büyütmek gibi görünüyor.

Theta Token Ticaret Geçmişi..

Ocak 2018’deki token satışından sonra, Theta 27 Ocak 2018’den beri aktif olarak işlem görüyor. 27 Ocak’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi 0.314425 $ ‘a ulaştı. O zamandan beri, kripto para piyasasının geri kalanıyla birlikte düşüş gösteriyor. THETA, 2018 boyunca diğer altcoinlere benzer şekilde performans gösterdi.

Ana ağ 2019 yılı Mart ayında yayınlandığında ve kullanıcılar ağa katılmaya başladıktan sonra THETA’nın pazarın geri kalanından kopmasını beklemeliyiz. Bu noktada jeton, ağ katılımı için bir teşvik mekanizması olarak kullanım durumu olan spekülatif bir araçtan diğerine geçecektir.

18.02.2020 tarihi baz alarak bakacak olursak koin market piyasasında şuan 57. Sırada yer alıyor.

 

18.02.2020 tarihi itibariyle Theta Coin (Theta) birim fiyatı ₺0,822325 TRY, 0,00001395 BTC olarak bulunmaktadır.

Theta Satış Noktaları..

Piyasa değerine göre Theta, satın almayı kolaylaştıran çok likit bir token. Theta için ticaret şu anda Kore’de odaklanmış ve Kore Wonu Coinbit, Bithumb ve Upbit’teki hacmin çoğunluğunu oluşturuyor. Bununla birlikte, Bitance ve Huobi arasında Bitcoin , Tether ve Ethereum çiftleri için de makul bir hacim vardır . Yatırımcılar kayma yaşamadan büyük miktarlarda Theta satın almaktan emin olabilirler.

Theta Nasıl Saklanır..

Şimdilik, mevcut ERC20 jetonu bu standardı destekleyen herhangi bir cüzdanda kolayca saklanabilir. MyEtherWallet’i genellikle Defter veya Trezor gibi bir donanım cüzdanı ile birlikte öneriyoruz . Bu, basit bir kullanıcı arayüzü ile birlikte size yüksek düzeyde güvenlik sağlar.

Theta, ana ağ lansmanından önce yeni cüzdanlarını serbest bırakacaklarını söyledi. Kullanıcılar yeni jetonları bu cüzdanda saklayabilecek.

Sonuç..

Teta’nın içerik dağıtımının mevcut ölçeklendirme sorunlarına cevabı kesinlikle büyüleyici. Başarılı olması durumunda, yüksek verimli blok zinciri tarafından teşvik edilen ve güvence altına alınan P2P örgü ağına benzersiz yaklaşımı kesinlikle çok rahatsız edici olabilir.

Blok zincirlerinin ademi merkeziyetini koruyabilmeleri ve örgü ağlarını tutarlı bir kalitede tutabilecekleri, muhtemelen şu anda en büyük iki sorudur.

Teta belirtecinin kendisi bir yardımcı belirteç olarak çok mantıklıdır. Daha da önemlisi, bant genişliği paylaşımını teşvik etmek için bir araç olarak çalışmalıdır. Bu da örgü ağın gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacaktır.

Önümüzdeki aylarda lanse edilecek ana ağ ile 2019-2020, Theta için heyecan verici bir yıl olmalı ve kesinlikle onları yakından izleyeceğiz.

Yukarıda belirtilen hususlar yatırım tavsiyesi olmayıp, konuya ilişkin bilgi edinmeyi, aksine ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçmeyi ve tedbirli olunması gerektiği hususlarını içinde barındırır.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.